Hvor kan du se materialet?
Det pligtafleverede materiale stilles til rådighed på Det Kgl. Bibliotek eller Det Danske Filminstitut efter persondatalovens og ophavsretslovens bestemmelser.

Foto: iStock
Af de to eksemplarer af et værk, som afleveres, er det ene eksemplar et "musealt" eksemplar, der skal sikres for fremtiden, og som derfor normalt kun må benyttes på bibliotekets læsesal. Det andet er et reserveeksemplar. Reserveeksemplaret kan man normalt låne, medmindre de ophavsretlige regler forhindrer det.
Materiale i digital form må ikke lånes ud, men alene stilles til rådighed for enkeltpersoner til personligt gennemsyn eller studie på biblioteket.
Eksemplarfremstilling i digital form er ikke tilladt.
En del af materialet registreres i nationalbibliografien og hos biblioteket, så det kan søges frem i bibliotekssystemet. Meget af det afleverede materiale registreres dog summarisk. Det opstilles kun ordnet i bibliotekets magasiner, således at det kan genfindes.
Radio- og tv-udsendelser
Radio- og tv-udsendelser bevares i bibliotekets radio- og tv-samling. Vi giver adgang til pligtafleverede radio og tv-udsendelser i overensstemmelse med ophavsretslovens bestemmelser. Når udsendelserne er færdigbehandlede kan de benyttes af alle, hvis man møder op på bibliotekets lokationer eller hos Det Danske Filminstitut. Behandlingstiden kan variere, blandt andet efter om der er tale om automatiseret eller manuel aflevering.
Læs mere om adgang til at radio- og tv-udsendelserne.
Film
Afleverede film bevares på Det Danske Filminstitut. Film, der har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut, kan under hensyntagen til bevaringsforpligtelsen vederlagsfrit forevises for et betalende publikum som led i instituttets filmkulturelle virksomhed.
Læs mere om indsamling af film.
Internetsider
På grund af eksisterende lovgivning er det kun forskere med et videnskabeligt formål, som kan få adgang til indholdet i netarkivet. Man skal derfor søge om adgang til arkivet, hvorefter data kan udleveres.
Læs mere muligheder og betingelser for adgang.
Alternativt findes der en række andre frit tilgængelige webarkiver, som kan benyttes, hvis man ikke kan få forskningsadgang til arkivet - Internet Archive, IIPC Collaborative Collections og Arquivo.pt.
Udover forskningsadgang til selve arkivet kan alle søge på forekomsten af ord i HTML-sider i arkivet og se linkgrafer for udvalgte områder af arkivet.