Springer Compact licensaftale 2023-2026

Det Kgl. Biblioteks nationale licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en fireårig aftale med Springer Nature Group

Forretningskvinde underskriver aftale

Foto: Colourbox

Det Kgl. Biblioteks nationale licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en fireårig aftale med Springer Nature Group i perioden fra 2023 til 2026.

Aftalen giver læseadgang til Springer Compact tidsskrifter for institutioner på aftalen og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) for hele verdenen til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen.

Hovedpunkter i aftalen:

  • Prisstigninger holdes på et minimum over de fire år.
  • Der er fuld læseadgang til Springer Compact for institutionerne dækket af aftalen.
  • Aftalen sikrer, at publiceringer fra forskere ansat på institutionerne, kan udgives i hybride Springer Compact tidsskrifter med umiddelbar Open Access (OA) til forlagsversionen med en Creative Commons-licens.
  • Aftalen dækker publicering i Springer Compact hybride tidsskrifter.
  • Der er et nationalt loft på årligt antal publicerede OA artikler, der er fastlagt på det nuværende publiceringsniveau.

Aftaledokumenter

Vi sender dig gerne en kopi af den nationale aftale indgået mellem det Det Kgl. Bibliotek nationalt licenskonsortium og Springer Nature Group for perioden 2023-2026. Aftalen er kun på engelsk.

Af hensyn til fortrolighed og GDPR er noget information og sider omfattet af redaktion eller taget ud af aftaledokumentet.

Bestil aftalepapiret.

Hvordan gør jeg som forsker?

Som forsker ved en institution dækket af aftalen, kan du publicere din artikel OA efter den er accepteret. Se listen over institutioner dækket af aftalen

Når din artikel er accepteret, guides du som forsker igennem betingelser for godkendelse af aftalens OA betingelser. Første skridt er at vælge din institution fra listen for at bekræfte din affiliering (tilhørsforhold). Dernæst vil du blive præsenteret med mulighed for at publicere OA uden APC betaling, og dernæst skal du vælge en Creative Commons-licens tilknyttet din artikel.

Læs author guide på Springers hjemmeside.

Retningslinjer for Open Access publicering

Se i menu for retningslinjer for kvalificering af OA publicering som korresponderende forfatter for aftaler med forlaget og Det Kgl. Bibliotek.

Tidsskriftlisten

På Springers hjemmeside finder du listen over tidsskrifter, hvor der kan publiceres gratis Open Access i hybride tidsskrifter som del af Springer Compact aftalen.

Gyldne OA og Nature portfolio tidsskrifter er ikke en del af aftalen om gratis OA publicering. Ved publicering i disse tidsskrifter, vil der som sædvanligt skulle betales et publiceringsgebyr (APC) for at kunne publicere sin artikel som Open Access.