Portland Press licensaftale 2024-25

Det Kgl. Biblioteks nationale licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en toårig aftale med Portland Press.

Kontrakt underskrives

Foto: Colourbox

Det Kgl. Biblioteks Nationale Licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en toårig aftale med Portland Press for perioden 2024-2025.

Aftalen giver fuld læseadgang til Portland Press tidsskrifter samt gratis og umiddelbar adgang (Open Access) for hele verdenen til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen.

Hovedpunkter i aftalen

  • Fuld læseadgang til Portland Press tidskrifter for institutioner omfattet af aftalen, inkl. arkiv.
  • Artikler fra forskere ansat på institutioner omfattet af aftalen, kan udgives i alle Portland Press tidsskrifter (både hybride og gyldne) med umiddelbar Open Access (OA) til forlagsversionen med en Creative Commons-licens.

Aftaledokumenter

Den nationale aftale indgået mellem det Det Kgl. Bibliotek og Portland Press for perioden 2024-2025 kan downloades nedenfor. Aftalen er kun på engelsk.

Af hensyn til fortrolighed og GDPR kan dokumentet være redigeret.

Hvordan gør jeg som forsker?

Som forsker ved en institution dækket af aftalen, kan du publicere din artikel Open Access (OA) efter den er accepteret. Se listen over institutioner dækket af aftalen.

Når din artikel er accepteret, guides du som forsker igennem betingelser for godkendelse af aftalens OA betingelser. Første skridt er at vælge din institution fra listen for at bekræfte din affiliering (tilhørsforhold). Dernæst vil du blive præsenteret med mulighed for at publicere OA uden APC betaling, og dernæst skal du vælge en Creative Commons-licens tilknyttet din artikel.

Læs author guide på Portland Press hjemmeside.

Tidsskriftlisten

På Portland Press’ hjemmeside finder du listen over tidsskrifter, hvor der kan publiceres gratis Open Access som en del af Portland Press aftalen.