IOP Publishing licensaftale 2023-25

Det Kgl. Biblioteks nationale licenskonsortium har på vegne af de danske universiteter og øvrige forskningsinstitutioner indgået en treårig aftale med IOP Publishing i perioden fra 2023 til 2025.

Håndtryk mellem personer i jakkesæt

Foto: Colourbox

Aftalen giver fuld læseadgang til IOP publishing tidsskrifter og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) for hele verdenen til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen.

Hovedpunkter i aftalen

  • Gratis publicering af forskningsartikler i en stor del af forlagets tidskrifter.
  • Fuld læseadgang til IOP Publishing tidskrifter for aftalepartnere omfattet af aftalen.
  • Det er kun forskere under aftaleparterne, der kan publicere gratis med Open Access. Kontrakten sikrer, at publiceringer hos IOP Publishing kan udgives med umiddelbar Open Access til forlagsversionen med en Creative Commons-licens fra forskere (corresponding author) omfattet af aftaleparterne.
  • Aftalen dækker både publicering i hybride og gyldne OA tidsskrifter.

Aftaledokumenter

Den nationale aftale indgået mellem det Det Kgl. Bibliotek og IOP Publishing for perioden 2023-25 kan downloades nedenfor.

Aftalen er kun på engelsk.

Af hensyn til fortrolighed og GDPR kan dokumentet være redigeret.

Hvordan gør jeg som forsker?

Som forsker ved en institution dækket af aftalen, kan du publicere din artikel OA efter den er accepteret. Se listen over institutioner dækket af aftalen.

Når din artikel er accepteret, guides du som forsker igennem betingelser for godkendelse af aftalens OA betingelser. Første skridt er at vælge din institution fra listen for at bekræfte din affiliering (tilhørsforhold). Dernæst vil du blive præsenteret med mulighed for at publicere OA uden APC betaling, og dernæst skal du vælge en Creative Commons-licens tilknyttet din artikel.

Læs author guide på IOP Publishing hjemmeside

Tidsskriftlisten

På IOP Publishings hjemmeside finder du listen over tidsskrifter, hvor der kan publiceres gratis Open Access som en del af IOP Publishing aftalen.