Historie, kultur, samfund, individ

Institutioner kan vælge imellem et stort udvalg af produkter, inkl. nyhedsmedier, inden for emneområder historie, kultur, samfund, individ.

Washington, Kongressen

Foto: Colourbox

Britannica Academic leverer hurtig og nem adgang til pålidelig information med afbalancerede, globale perspektiver og indsigter, som brugerne ikke vil finde andre steder. Den rige kombination af den ærværdige Encyclopædia Britannica plus Merriam-Websters Collegiate Dictionary, magasiner og tidsskrifter og mange andre forskningsværktøjer leverer de mange pålidelige kilder, som eleverne skal konsultere, når de udfører grundig universitetsforskning.

Udgiver: Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd

Opdateret forår 2022

Britannica LaunchPacks Social Studies tilbyder lærere og studerende adgang til 1600 rige, højkvalitets og forskelligartede indholdspakker relateret til specifikke samfundsvidenskabelige og humanistiske emner, der er afgørende for pensumtilpasset undervisning på et givent klassetrin. Hold øje med elevernes forståelse med interaktive vurderingsværktøjer, såsom Kahoot! Quizzer og Pear Deck. Brug LaunchPacks 'tildel'-funktion til at sætte opgaver og deadlines.

Udgiver: Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd

Opdateret forår 2022

Britannica Original Sources giver eleverne adgang til en omfattende, kontinuerligt voksende samling af over 420.000 e-værker af klassiske, primære kilder og generelle referencematerialer, der dækker alt fra videnskab til kunst og sprog. Denne enorme samling gør det muligt for studerende at forske i og evaluere de originale kilder og personlige beretninger om menneskehedens sociale, politiske, juridiske og religiøse udvikling.

Udgiver: Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd

Opdateret forår 2022

Som stedet for forskning - kernen i enhver undersøgelsesbaseret læringsmodel - tilbyder Britannica School tusindvis af kuraterede og læseplansrelevante artikler, billeder, videoer, lydklip, primære kilder, kort, forskningsværktøjer, anbefalede websteder og tre unikke, men forbundne, databaser til at imødekomme alle læseniveauer.

Udgiver: Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd

Opdateret forår 2022

Gale In Context: Biography er en engagerende oplevelse for dem, der søger kontekstuel information om verdens mest indflydelsesrige mennesker. Organiseret i en brugervenlig portaloplevelse, fusionerer den Gales autoritative referenceindhold med tidsskrifter og multimedier. Brugere kan browse for at finde personer baseret på erhverv, rolle eller historisk periode, eller søge baseret på navn, erhverv, nationalitet, etnicitet, fødsels-/dødsdatoer og -steder eller køn samt efter søgeord og fuldtekst.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

Gale In Context: High School tilbyder tværfagligt indhold, der styrker udviklingen af ​​færdigheder som kritisk tænkning, problemløsning, kommunikation, samarbejde, kreativitet og innovation. Udforsk emner inden for erhvervsliv og økonomi, geografi, regering, historie, litteratur, videnskab og sundhed, sociale spørgsmål og meget mere.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

Gale In Context: Opposing Viewpoints er den førende onlineressource, der dækker nutidens hotteste sociale spørgsmål, fra dødsstraf til immigration til hash. Denne tværfaglige ressource understøtter videnskab, samfundsfag, aktuelle begivenheder og sprogkurser. Informerede, forskellige synspunkter hjælper eleverne med at udvikle kritiske tænkningsfærdigheder og drage deres egne konklusioner.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

Gale In Context: U.S. History er en engagerende oplevelse for dem, der søger kontekstuel information om hundredvis af de mest betydningsfulde personer, begivenheder og emner i amerikansk historie. Denne omfattende, kontekstuelle, medierige samling giver eleverne mulighed for at udvikle informationskompetence og kritisk tænkning. Emner spænder fra vikingernes ankomst til Nordamerika til den amerikanske revolution og videre gennem borgerrettighedsbevægelsen, 11. september 2001 og krigen mod terror.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

Gale In Context: World History rækker tilbage til den antikke verden – og frem til nutidens overskrifter – for at levere en kronik af de mennesker, kulturer, begivenheder og samfund, der har dannet menneskehedens historie. En række emner som aztekerne, den industrielle revolution, Silkevejen, Buddha, Space Race og mere giver et bredt perspektiv over hele kloden.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

Det nuværende, omfattende og pålidelige Gale Literature Resource Center er unikt relevant for nutidens undervisning. Det giver en problemfri forskningsoplevelse, der hjælper eleverne med at finde et udgangspunkt, søge på tværs af en lang række materialer og tidsperioder og opdage nye måder at analysere information på. Biografiske og kontekstuelle materialer understøtter studiet af forskellige forfattere, tværfaglige tilgange, informationskompetence og udvikling af kritisk tænkning.

Udgiver: Gale-Cengage Learning

Opdateret forår 2022

High School E-book Subscription Collection giver hurtig og nem adgang til mere end 12.400 e-bøger på tværs af alle akademiske fagområder. Emnerne omfatter uddannelse, jura, psykologi, samfundsvidenskab, verdenshistorie. Alle titler er fra førende gymnasieforlag.

Udgiver: EBSCO

Opdateret forår 2022

Historiens Verden indeholder den største web-baserede artikel- og kildedatabase til verdenshistorien. På Historiens Verden vil du, uanset om du er interesseret i emner som Romerriget, Den amerikanske Borgerkrig eller Den kolde Krig, kunne finde et væld af artikler og kilder. Historiens Verden er en meget anvendt og velegnet portal til historie-undervisning. Via Historiens Verden kan de studerende fordybe sig i hele verdenshistorien samt litteraturhistorien.

Udgiver: Det Historiske Akademi

Opdateret forår 2022

Issues & Controversies hjælper forskere med at forstå nutidens afgørende spørgsmål ved at udforske hundredvis af relevante emner inden for politik, regering, erhvervsliv, samfund, uddannelse og populærkultur gennem en række medier. Opdateret ugentligt, med en omfattende backfile, Issues & Controversies tilbyder dybdegående artikler, der hver præsenterer begge sider af et problem klart, sammenhængende og uden forudindtagethed – lavet til at inspirere tankevækkende debatter. Indeholder udtalelser fra fremtrædende aviser og tidsskrifter verden over.

Udgiver: Infobase (via JCS online resources)

Opdateret forår 2022

Kongressen.com er landets førende nichemedie om amerikansk politik og samfundsforhold. Chefredaktør Anders Agner og holdet af analytikere er bredt anerkendte som værende de største kapaciteter inden for deres fagområder. Dækningen er således præget af en stor grad af faglig indsigt og analytisk dybde, hvilket gør at læserne dagligt bliver tilført en kvalificeret og nuanceret forståelse af supermagten. Det sker både gennem analyser, interviews og features. 

Udgiver: Willmore Group ApS

Opdateret forår 2022

Modern World History tilbyder et omfattende blik på verdenshistorien fra midten af ​​1400-tallet til i dag. Tusindvis af emneposter, biografier, billeder, videoer og diasshows, kort og grafer, primære kilder og tidslinjer kombineres for at give et detaljeret og sammenlignende billede af de mennesker, steder, begivenheder og ideer, der har defineret moderne verdenshistorie.

Udgiver: Infobase (via JCS online resources)

Opdateret forår 2022

Naxos Spoken Word Library er en overlegen samling af litteraturen største værker. Tjenesten, der rummer tusindvis af klassiske romaner, poesi, skuespil og bestsellers af høj kvalitet, opdateres månedligt med titler fra de førende lydbogsforlag. Med ukompliceret funktionalitet og tekst-til-skærm-muligheder. Sprog: Engelsk, tysk og fransk. 
Mulig at tilgå via app.

Udgiver: Naxos Denmark ApS 

Historie er mere end fortællinger fra gamle dage. Den er en hjælp til at forstå verden, og hos Politiken Historie tror vi på, at en forståelse af vores egen tid begynder med en granskning af fortiden. Derfor giver vi jer ikke et hurtigt nyhedsoverblik ¬ det er nærmere omvendt. Vi giver jer muligheden for at fordybe jer i fascinerende og væsentlige historiske fortællinger. Med Politiken Historie får I et online 100-siders magasin, adgang til tidligere magasinudgivelser samt oplæste artikler.

Udgiver: Politikens Udviklingsselskab A/S

Opdateret forår 2022

De yngre generationer står overfor problemstillinger, som de kommer til at kæmpe med mange år frem – hvis ikke hele livet. Derfor er uddannelse alfa og omega. Takket være undervisning bliver man oplyst, dannet og får udviklet ens demokratiske sans. Og her kan Politiken ses som et supplement til undervisningen. For Politiken handler om omstillingerne i den moderne verden. Derfor kan eleverne bruge Politiken som destinationen for fakta og viden fra pålidelige kilder.

Udgiver: JP/Politikens Hus

Opdateret forår 2022

Gennem mere end 20 år som Nordens førende leverandør af medieovervågning har vi indsamlet store mængder data fra medielandskabet. Hver dag fyldes vores database med artikler, posts og kommentarer fra medier, som bliver gjort tilgængelige i vores mediearkiv. Arkivet bliver dagligt benyttet af journalister, forfattere, universiteter, gymnasier, folkeskoler, virksomheder og organisationer. Det er let at lave egne søgninger og filtrere resultaterne for at finde præcis det, du leder efter.

Udgiver: Retriever

Opdateret forår 2022

En prisvindende ressource til studiet af lande, kulturer og geografikoncepter. Hvert land i verden er profileret med mere end 40 poster og mere end 100 statistiske indikatorer, der dækker alle aspekter af dets geografi, historie, samfund og kultur. Plus kort og flag, videoer, billeder, leksikonindlæg, biografier om kendte personer, en tidslinje og aktuelle nyheder. Værktøjer er tilgængelige til at studere Jorden og geografiske områder, sammenligne lande og stater og undersøge termer og koncepter.

Udgiver: Infobase (via JCS online resources)

Opdateret forår 2022

Fra begyndelsen af ​​menneskets historie har samfund og kulturer etableret sig omkring religiøse og spirituelle praksisser. World Religions udforsker religion og spiritualitet på en objektiv måde, fra de første praktiserendes ceremonier til nutidens omfattende ritualer. Topic Centers har særligt udvalgt indhold om 15 af verdens religioner og traditionelle spirituelle praksisser, der guider brugerne til information om spirituelle ledere, hellige tekster og hellige dage og festivaler.

Udgiver: Infobase (via JCS online resources)

Opdateret forår 2022

World News Digest er en go-to-ressource til kontekst og baggrund om vigtige spørgsmål og begivenheder i nyhederne. Hundredvis af nyhedskilder, regeringer og organisationer er afhængige af World News Digest for at få et bredere syn på de spørgsmål, der betyder noget i dag. Den indeholder mere end 300.000 originale artikler fra 1940 frem til i dag fra autoritative ressourcer fra USA og rundt om i verden. Artikler er knyttet til historiske dokumenter for at give kontekst og skabe forståelse. Dynamiske citater og læseplansværktøjer er også tilgængelige.

Udgiver: Infobase (via JCS online resources)

Opdateret forår 2022

Zetland er et moderne dagligt nyhedsmagasin, som eleverne kan lytte til eller læse helt som det passer dem på deres egen telefon. Vi dækker både inden-og udenlandske samfundsforhold generelt, og der er udarbejdet gratis undervisningsindhold til gymnasieskoler o.lign, som sætter vores artikler ind i en faglig kontekst. Indholdet er særligt populært blandt danskere under 30 år, men henvender sig til alle nysgerrige danskere.

Udgiver: Zetland

Opdateret forår 2022