New Deals – licenssamarbejde om betjening af studerende

Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelser og partnere i folkebiblioteks- og ungdomsuddannelsessektoren tager første skridt i retning af mere nationalt licenssamarbejde.

Studiemiljø ved Det Kgl. Bibliotek

Foto: Thomas Søndergaard

Projektet New Deals omhandler nationalt samarbejde omkring Det Kgl. Bibliotek og partnere i folkebiblioteks- og ungdomsuddannelsessektorens betjening af studerende på licensområdet.

Målsætningen er mere nationalt licenssamarbejde om nye adgangsmodeller, der giver adgang til mere for færre penge og giver studerende mere ensartet vejledning

Sådan bruger du New Deals

Quick guide til søgning,

Se en kort video om hvordan du søger og navigerer i New Deals

  • Få adgang til mere end 25 millioner materialer indenfor alle emner
  • Der er adgang til materialer på mange forskellige sprog
  • Alle materialer er tilgængelige i fuld tekst
  • Det er super nemt at søge og opbygge dine egne samlinger
  • Du sparer tid og er sikker på at indholdet kommer fra kvalitetssamlinger

Læs mere om New Deals-platformen i Værktøjskassen.

Er du nysgerrig på, hvordan New Deals platformen ser ud, kan du benytte dig af gæsteadgang.

Når du anvender gæsteadgangen får du adgang til platformen og kan gennemføre søgninger. Du får IKKE adgang til fuldtekst.

Følgende institutioner deltager i første fase af projekt New Deals og  har adgang til platformen via sit eget link frem til juni 2023.

Er du tilknyttet en af nedenstående institutioner, kan du anvende din institutions link for at komme direkte til platformen, hvis du befinder dig fysisk på skolen.

Er du hjemme, skal du gå ind på den sikre URL, hvor din institution har placeret linket til New Deals platformen og klikke på linket dér. Du kan også klikke på linket her på siden og indtaste det kiosk bruger ID og password du har fået udleveret af din underviser eller bibliotekar

Projektets forløb

I første fase af projektet deltager inviterede institutioner, hvis studerende i andet halvår af 2022 og første halvår af 2023 får adgang til millioner af fuldtekstposter fra databaser, e-bøger og andre kilder.

I første halvår af 2023 udvides adgangen til New Deals platformen med adgang til en værktøjskasse af vejledningsmateriale, der udvikles af Silkeborg Bibliotekerne.

Håbet er, at projektet i efteråret 2023 kan bevæge sig videre til næste fase, en egentlig national pilot, hvor adgang til New Deals platformen bliver tilbudt alle interesserede folkebiblioteker og ungdomsuddannelsesinstitutioner på betingelser, der gør det muligt at levere adgang til et næsten endeløst univers af indhold på de tidspunkter, hvor adgang er relevant – og kun betale for faktisk forbrug. 

Projektets første fase er finansieret af Det Kgl. Biblioteks projektmidler, øremærket tiltag for de ungdomsuddannelsesinstitutioner, som biblioteket  betjener, på opdrag fra undervisningsministeriet og institutionernes interesseorganisationer. En evt. efterfølgende national pilot vil blive baseret på egenbetaling. 

Er du interesseret i at høre mere om projektet, kan du kontakte licensservicen via ungli@kb.dk