New Deals – samarbejde om betjening af studerende

Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelser og partnere i folkebiblioteks- og ungdomsuddannelsessektoren tager første skridt i retning af mere nationalt licenssamarbejde.

Udstrakt hånd til indgåelse af aftale

Foto: Colourbox

Projektet New Deals omhandler nationalt samarbejde omkring Det Kgl. Bibliotek og partnere i folkebiblioteks- og ungdomsuddannelsessektorens betjening af studerende på licensområdet.

I første fase af projektet deltager inviterede institutioner, hvis studerende i andet halvår af 2022 og første halvår af 2023 får adgang til millioner af fuldtekstposter fra databaser, e-bøger og andre kilder.

I første halvår af 2023 udvides adgangen til New Deals platformen med adgang til en værktøjskasse af vejledningsmateriale, der udvikles af Silkeborg Bibliotekerne.

Håbet er, at projektet i efteråret 2023 kan bevæge sig videre til næste fase, en egentlig national pilot, hvor adgang til New Deals platformen bliver tilbudt alle interesserede folkebiblioteker og ungdomsuddannelsesinstitutioner på betingelser, der gør det muligt at levere adgang til et næsten endeløst univers af indhold på de tidspunkter, hvor adgang er relevant – og kun betale for faktisk forbrug. 

Projektets første fase er finansieret af Det Kgl. Biblioteks projektmidler, øremærket tiltag for de ungdomsuddannelsesinstitutioner, Det Kgl. Bibliotek  betjener, på opdrag fra undervisningsministeriet og institutionernes interesseorganisationer. En evt. efterfølgende national pilot vil blive baseret på egenbetaling. 

Er du interesseret i at høre mere om projektet kan du kontakte licensservicen via e-mail til ungli@kb.dk